Tuesday, January 17, 2006

Turkoosia ja keltaista - turquoise and yellow

Nämä kauan suunnittelemani huovutetut tumput valmistuivat vihdoin uuden vuoden aikaan. Lankana Naturgarn no 1., pesty 40 asteessa. Eivät kutistuneet hirvittävästi, mutta tulos on mielestäni hyvä. Ovat tiivit ja lämpimät ja ainaoikeinneuleen ansiosta suu on napakka. Yhteen aikuisen tumppuun menee noin 50 g eli yksi kerä lankaa. Pienen lapsen tumput saa lähes kokonaan yhdestä kerästä. Aluksi tuntui että karkeasta langasta lähtee tikkuja sormiin, mutta lanka on niin paksua, että valmista tulee käsittämättömän nopeasti ja tästä syystä neulekokemus oli sittenkin miellyttävä. Turkoosia on kolmisen kerää jäljellä ja tarkoitus on kokeilla muuta kuin tumppuja, joskaan ei mitään kauhean omaperäistä. Mielessäni on kylläkin erityinen malli, jota en ole netissä nähnyt.

They are finally here, the turquoise and yellow mittens that I have planned so long. Knitted with Naturgarn no. 1, washed in 40 degrees. The shrinkage is not humongous but the result is nice. These are very warm and the wrist is nicely solid due to alternating purling and knitting. One adult mitten takes about 50 g (=one ball), for a small child one ball is nearly enough for a pair. The yarn is so thick you finish in no time but the yarn is so rough that to begin with I thought I was getting splinters. It was, though, a nice experience to knit with this yarn since you got immediate result. I have some three balls of the turquoise yarn left and plans to try something else, not much more original. However, I have a special model in mind that I haven't seen on the net.

Muutakin on valmistunut - kuvia myöhemmin. Todella paljon on suunnitteilla ja uusia lankojakin ostettuna... Tästäkin lisää myöhemmin.

I have finished also other things - pictures a bit later. I have a zillion plans and bought new yarn, too... More about this later.

No comments: