Monday, January 23, 2006

Kaikki rakastavat tätä lankaa, vai? Everybody loves this yarn, right?Tämän raitalangan tunnistavat kaikki - mutta ovatko kaikki sitä mieltä, että sitä on kiva kutoa? Pipot pyöröpuikoilla oli ihan kiva tehdä vaikka vyötteen mukaisilla puikoilla tuli mielestäni oudon löysää jälkeä. Todelliset ongelmat alkoivat, kun aloin tehdä lapasia. Puikot lentelivät ja muutenkaan en tykännyt jäljestä. Missä siis vika, langassa vai neulojassa? Raitalangan värit ovat mielestäni omiaan lasten sukkiin ja lapasiin ja harmikseni kaapissa on odottamassa useampi kerä eri värejä. Pinkin kerän kokemusten perusteella ei inspiroi yhtään ryhtyä tappelemaan pahankuristen puikkojen kanssa. Mutta kun langat tulin hyväuskoisena ostaneeksi, ei niitä viitsisi jättää lojumaan. Pitäneekö tehdä sukkaa pyöröpuikolla ja/tai kokeilla toisen kokoisia puikkoja? Langoista meni kuitenkin maku, vaikka värit ovatkin makeita. Ja ihan oikeasti, ovatko kaikki muut tyytyväisiä raitalankaan?

Everybody in Finland recognises this striped yarn - but does everybody think it is a pleasure to knit? It was fine knitting the hats with circular needles although the result was a bit slack despite using the recommended needle size. The real problems started when I began on the mittens. The needles were flying and I was not overall satisfied with the result. So, where lies the problem, with the yarn or the knitter? I find the colours of this striped yarn are well suited for children's mittens and socks and to my annoyance I have several balls in different colours in my closet. With the experiences of the pink yarn in mind I am zero inspired to start fighting with fying needles again. However, since I bought this yarn in good faith it would be a pity to let it lie about. Do I have to use circular needles for socks or try another needle size? In any case, I have lost the taste for this yarn, despite appetising colours. And really, is everybody else so satisfied with this yarn?


7 comments:

Lape said...

Mie neulon 7veljestä 3 ja 3,5mm puikoilla. Ongelmaa ei ole, mutta noilla puikoilla tiheys on lähempänä 20s=10cm kuin novitan suositusta!... (ainiin ja puikkojen mukana pysymiseen vaikuttanee myös että ne on puisia, joko bambua tai ruusupuuta koosta riippuen?)... mä teen yleensä aika tiukkaa, koska A)sukat kestävät paremmin tiukasti neulottuina B)lapasista ei saa tuulla läpi, ainakaan pahasti C) 18s=10cm ei saa ko. tiheydellä siistiä jälkeä?...

Raita on ihan kiva keksintö, mitä nyt aika pehmoista ja nukkaantuvaista... vielä on ruskaväriä kerä jäljellä muut ostetut on kuluneet.... mustaharmaassa ei avaittavaa vikaa käytöstä huolimatta, muut menneet serkusten ja muiden käyttöön... joten en tiedä...

päivi said...

Raita-langan laatu on vähän mitä on (nukkaantuu ylihelposti, solmuja melkein joka kerässä ym.), mutta tuon sini-vihreän värit just mun mieleen. Itse neulon sitä 3,5 mm bambupuikoilla. Metalliset siitä kyllä luistaa, ei voi mitään. Tiheys on mullakin noin 19-20 s/cm, mutta jälki on huomattavsti siistimpaa kuin 4 mm puikoilla 18 s/cm.

Sahrami said...

Joo, vaikka yleensä kudon hyvin tiukkaa (kaukana mallitiheydestä), niin 7veljes on pakko kutoa 3-3,5 puikoilla, koska muuten jälki on kamalaa. Muutenkin musta puikkosuositukset on nykyään liian isoja - minusta neulepinnan tule olla tasaista ja tiivistä eikä harvaa hattaraa - hattaralangat on sitten eri juttu.

Memmu said...

Muutkin ovat sitten onneksi huomanneet tuon tiheysongelman, joten ongelma ei ole ainakaan pelkästään kutojassa. Kumma miten raitalangan suositus voi olla 4 mm puikot. Minua hämäsi lankaa ostaessani langan vyöte (nimi 7 veljestä ja sama puikkosuositus ja langan kooste kuin alkuperäisessä langassa), joten en tullut hiplanneeksi lankaa tarpeeksi. Ajattelin vain, että kivoja raitavärejä, joista saa helposti kivoja sukkia ja lapasia. Olenhan aiemmin käyttänyt 7 veljestä paljon juuri näihin tarkoituksiin. Mutta raitalanka on paljon ohuempaa ja lötrympää ja tunnen itseni petetyksi. Eipä ihme, että tuntui lapaset menevän päin havupuuta. Lisäksi raitalanka on esillä (melkein liiottelamatta) joka blogissa ja usein juuri sukka- ja lapaslankana, joten olin todella yllättynyt kun havaitsin ongelmat. Saa nähdä, auttaako pienempi puikkokoko jos on metallipuikot, vai pitääkö ostaa puisia. Kiitos kaikille kommenteista!

Tiinuli said...

Kiitos haasteesta,, olen nyt listannut omituisuuksiani,,

ilu said...

Minä neuloin kirjoneuleeni 2,5:n puikoilla... eikä mitään panssarisukkia tullut.

Minna said...

Minä neulon 2,5 bambuisilla sukat ja lapaset seiskaveljeksestä. Puserot sitten kolmosella.