Tuesday, January 22, 2008

Onks järkee vai ei?

EDIT: Spämmään nyt teitä vielä tällä editillä, sori. Eli, en voi havaita mitään kovin suurta innostusta tuon lankaostosblogin suhteen, mutta blogin pystyttäminen vie sen verran vähän aikaa, että vastoin parempaa järkeä aloitin uuden blogin nimeltä Lankaostoksilla ympäri maailman. Se löytyy seuraavasti: www.lankaostoksilla.blogspot.com (mukana blogilistallakin) ja kaikki halukkaat ovat tervetulleita antamaan oman panoksensa lankoja janoavien avuksi. Heitä vain minua meilillä (nyhertaja@luukku.com) ja pääset kertoilemaan omia langanostovinkkejäsi. Tervetuloa mukaan! Ymmärrän, että tuo Ravelry pitkälti ajaa saman asian ja vieläpä paljon paremmin, mutta kaikki eivät ole mukava Ravelryssä (minä en ainakaan). Joten kaikilla asiasta kiinnostuneilla on nyt mahdollisuus yhdessä luoda suomenkielinen kotikutoinen lankavinkkipankki :)

Tänä aamuna kun heräsin, mieleen poksahti idea. Minusta olisi hirveän kätevää, jos olisi olemassa neulebloggaajien yhteinen blogi, jonne kaikki halukkaat voisivat lisätä omia vinkkejään ja ohjeitaan eri lankakaupoista, missä päin maailmaa tahansa (Suomi mukaan lukien).

Huomasin nimittäin Lontoon reissua suunnitellessa, että olin lankaostojen suhteen nettihakujen varassa ja voi olla kovinkin työlästä ja aikaa vievää ennen kuin juuri haluttu info löytyy. Tosin Lontoon kaltaisesta kaupungista löytyy tietoa, jostain pienemmästä ei välttämättä niinkään. Mutta neulebloggajat matkustelevat niin kotimaassa kuin ulkomailla koko ajan ja hyvin useat yrittävät löytää aikaa katsastaakseen paikalliset lanka-apajat.

Mikä olisikaan kätevämpi kuin ikioma asialle omistettu blogi, josta juuri oikea maa ja paikkakunta löytyy labelin perusteella. Tämä tietysti edellyttää sitä, että muutkin innostuvat ajatuksesta ja käyvät laittamassa omat vinkkinsä paikoista, joissa ovat jahdanneet lankaa ja muutakin neulemateriaalia.

Joten, kysymys teille hyvät lukijani. Onko tässä aamuisessa ajatuksessani järkee vai ei?

3 comments:

mirzu said...

Jos et vielä Ravelryyn asti ole päässyt, niin siellä on lähes koko maailman kattava lankakauppalistaus :) Kauppaa voi ettiä kaupungin nimellä tai "lähellä tätä ja tätä kaupunkia" ja tämä listaus on kuulemma vielä kehitteillä enemmänkin :) Ideana siis loistava tuo siun myös!

Anonymous said...

Minä kans liputan Ravelryn puolesta, siellä on vielä lokaalien vinkit meidänä suomalaisten lisäksi!

Hanna said...

Ravelry avautuu aikanaan ihan kaikille, sehä on edelleen testausvaiheessa. Minustakin sinne kannattaa liittyä, sillä sieltä voi kysellä lisää paikallisvinkkejä ostoksille ja muutenkin.

Ei silti, eihän tietoa voi olla liikaa.