Monday, February 04, 2008

Pajunkissoja - Like mother like daughter

Viime aikoina olen neulonut kaikkea sikin sokin. Siksipä valmista on vähän, mutta puolivalmista ihan kohtuullisesti. Ihan kokonaan valmiiksi sain kaksi pientä kevätpipoa, yhden äidille ja yhden tyttärelle. Lontoon lankasaaliista ensiksi puikolle pääsi siis Rowanin Cotton Wool, joka on erittäin miellyttävän tuntuinen lanka ja sopii hyvin tuollaiseksi vähän pitsisemmäksi kevätpäähineeksi, sillä lanka on pehmeää ja lämmintä eikä kutita.
Pipot ovat melkein identtiset, molemmissa lila väri, mutta eri sävyä. Tytön lakissa pikkuisen vähemmän silmukoita ja puoli mallikertaa vähemmän. Lankaa kului vajaa kerä per pipo. Mallineule omasta päästä. Kuviosta tulee jotenkin pajunkissat mieleen.Both mother and daughter got a nearly identical spring beanie of two purple shades of Rowan Cotton Wool which is a very pleasant yarn.

12 comments:

Villapallo said...

Tosi kiva, ihan oikeasti tuleekin pajunkissat mieleen!

milliini said...

hirmu kivoja molemmat!

Elli said...

Nättejä pipoja ja mallineule näyttää todella hienolta :) Ylempänä olevassa postauksessa on myöskin aivan ihania huiveja. Miksiköhän itse en saa edes ensimmäistä versiota kyseisestä huivista tehtyä..

Memmu said...

Kiitos kaikille kommenteista, ne ilahduttavat!

Rohkaisin mieleni ja tarjosin pipojen ohjetta Ullaan, joka on ilmestymässä ihan kohtapuoliin, joten jos pipot kiinnostavat, ohje oisi nyt tarjolla.

Heidi said...

Aivan ihana pipo, aivan varmasti aion tehdä tämän! =)..joskus.

Memmu said...

Kiitos Heidi, kiva että ohjeesta on muillekin iloa :)

Anonymous said...

Tää pipo on ihana =) Ullan kaunein ohje. Aloin jo innoissani kutomaan, mutta epäusko iski: oletko todella tehnyt 60 silmukalla naisten pipon? Mä loin 64, ja pakko laittaa purkuun =( Ei mahdu millään päähäni vaikka kunka venyttää! Lankana tosin eri, mutta vastaavuus lähes 100 %.

Memmu said...

Hei tuntematon, kiitos :D

Olen pahoillani, että meni purkuun. Olin itsekin ihan yllättynyt, kuinka vähän silmukoita tarvitsin, aloitin varmaan lähemmäs 100 s ja se näytti lähinnä puserolta :/ Vasta kolmannella yrityksellä löytyi oikea määrä.

Yritin parhaani mukaan varoitella ohjeessa, että voi hyvin olla että tarvitaan lisää silmukoita. En tiedä onko se käsialastani kiinni vai langasta, mutta pipo venyy todella paljon. Onnea uuteen yritykseen, jos vielä viitsit kokeilla.

Anonymous said...

Aloitin jo uuden yrityksen, enpä sitä edellistä montaa senttiä tehnyt. Laitoin nyt 76 silmukkaa ja tulee parempi. Mittailin neuletiheyttäni, niin en langalla päässyt kuin noin 14 s/10 cm, joten se voi vaikuttaa. Ehkä kudon tiukempaa tai sitten tuo lanka (Sublime cshmere merino silk) ei veny yhtä paljon kuin se alkuperäinen.

Mutta kiitos ohjeesta. Tuo mallineule sopisi moneen muuhunkin. =)

Memmu said...

Hei taas, sormet ristissä ja peukut pystyssä, että tällä kertaa löytyi oikea silmukkamäärä. En tunne tuota Sublimea, mutta voi olla ettei veny ihan yhtä paljoa ja varmaan käsialalla voi olla merkitystä.

Jännä että mainitsit asiasta, sillä minulla on ollut aikomus tehdä samalla mallineuleella ainakin joko rannekkaat tai lapaset ja saishan siitä varmaan huivinkin - jospa joskus ehtisi kokeilla.

Olisi kyllä hauska nähdä piposi valmiina, laita linkkiä jos siltä tuntuu :)

Anonymous said...

Pipo on valmis, mutta en oikein voi linkittää kun ei ole blogia tai mitään kuvapaikkaa (tai taitoa sellaisen tekemiseen). Tästä tuli tosi hyvä =) Innoissani hypin sisällä pipo päässä. Vaikka silmukoita on reilusti enemmän, niin kuitenkin mallikuvio aukeaa kauniisti päässä. Mulla on tosiaan melko iso pää ja tiukka käsiala, mutta silmukoita lisäämällä oikein passeli. Raaskisiko sitä ostaa toisen kerän lankaa ja tehdä kämmekkäät samalla mallineuleella? Ois kivat näin keväällä. t. Pajunkissa-fani

Memmu said...

Olipas mukavaa kuulla, että löytyi oikea silmukkamäärä ja olet tyytyväinen lopputulokseen.

Tiedätkös, että olen niin utelias noiden kämmekkäiden suhteen, että jos joskus toteutat ne, laita vaikka sähköpostitse kuva minulle blogimeiliin: nyhertaja @ luukku.com.