Thursday, January 17, 2008

London callingViikko vierähti Lontoossa. Kylläpäs sitten rakastan sitä kaupunkia. Ihmiset eivät ole vain kohteliaita, vaan todella huomaavaisia ja avoimia. Sitä paitsi sieltä löytyy ihan kaikkea. Myös lankaa. Jumalaisen ihanaa ja kipeää tekevän kallista lankaa.

Huhuilin bloggaajien vinkkejä ja haeskelin netistä ja tein pienen listan paikoista, joissa voisi käydä. Lopulta aikapulan takia ehdin vain kahteen paikkaan, mutta olen valintoihin tyytyväinen. John Lewis - tavaratalo pitää melkoisen kattavaa valikoimaa Rowanin langoista, joissa on niin ihanan herkulliset värit, että on vaikea valita. Lopulta päädyin ostamaan vain violettisävyisiä. Kelta- ja ruskeasävyisetkin huokuttelivat, mutta pysyin lujana. Valikoimissa on myös mm. Noroa, mutta se ei minua luonnossa puhutellut ollenkaan.Rowan Wool Cotton, merinoa ja puuvillaa, ehkä jokin kutittamaton päähine...

Sitten varsinainen mekkaeldorado: Stash Yarns (213 Upper Richmond Road, Putney; metro: East Putney, District line). Minun piti valita Loopin ja SY:n väliltä, sillä molemmat sijaitsivat kaukana muilta kulkureiteiltäni ja vierailuun piti käyttää koko aamupäivä. SY:n puolelle kallistuin, koska kaupassa luvattiin olevan Koigua, enkä ole katunut valintaani. Päinvastoin, jos olet Lontoossa ja pitää valita vain yksi paikka, suosittelisin ehtottomasti SY:ia, jos vähääkään on kiinnostunut ihanaisista luksuslangoista. Siellä kyllä menee hetkessä puoli omaisuutta ja sekaisin runsaudenpulasta. Lankoja muuten toimitetaan myös postitse (ei käsittelykuluja, vain postikulut), eli siitä vain meilailemaan...Lorna's Shepherd Sock, Baltic Sea -sävy, villaa ja nailonia, käsinvärjätty, sukiksi. Rakastan tuota sävyä.Lorna's Lion and Lamb, Purple Club -sävy (tuo kirjava siis), silkkiä ja villaa, käsinvärjätty sekä Malabrigon Pink Frost -sävyistä baby merino pitsilankaa, jonka tyttö valitsi. En pistänyt hirveästi vastaan :)Sitten sitä Koigua, käsinvärjättyä merinoa, jota menin ostamaan. En saanut kuvaan oikeaa sävyä, mutta sellainen matta lila se oikeasti on.Lisää Koigua. Arvatkaa kuka valitsi tuon pinkin?

Muuta:Brixton on pikkuisen erilainen osa Lontoota, josta voi löytää vähän kaikenlaista, mm. alakuvan vetskarit pilkkahintaan jostain lukuisista etnisistä kangaskaupoista.

Camden on ihan oma maailmansa. Camden Lockin markkinat ovat kokemus, jota voi suositella. Sieltäkin löytyy monenmoista, laadukkaampaa, halpiskamaa, upeita koruja, vaatteita ja ruokaa joka kulmalta.Lopuksi vielä London Eye, joka vie himputin korkealle, mutta ainakin illalla näkymät ovat upeat.

Sitten ostelin aivan ihania vaatteita (mm. takin, tunikan, satiinipuseron ja tribal-kuvioisen hupparin) ja enimmäkseen tosi halvalla, mutta koska tässä on jo niin paljon kuvia ja tämä ei ole muotiblogi, säästän teidät tällä kertaa.

I'm back from London with a stash of lovely, luxurious and excruciatingly expensive yarns. Especially Stash Yarns (Upper Richmond Road, Putney) is well worth the visit. John Lewis has a good supply of Rowan.

4 comments:

Hanna said...

Minulla on työn alla sukat tuosta Baltic Sea-sukkalangasta ja olen kanssasi samaa mieltä värin ihanuudesta. Ihania lankoja olet löytänyt, voi kun pääsisi Lontooseen...

Lotta said...

Argh mitä ihania lankoja! Määenalamiksmullonlankalakko! :)

Ja juu saan muuten ne kommentit spostiin, itekki kovasti oottelen että millon pääsee alottelemaan niitä sukkia.

Sanna said...

kivaa kun olit kirjoittanut lontoon lankakaupoista! stash yarnsiin voisi suunnata loppukesän reissulla. ihania lankoja!

Memmu said...

Kiva että oli apua! Täällä vielä vähän lisää tietoa:
http://www.lankaostoksilla.blogspot.com/

Ja jos Stashiin suuntaat niin käänny vasemmalle kun tulet metrosta, kauppa löytyy sen tien varrelta samalla puolella katua muutaman sadan metrin päästä :)