Thursday, March 29, 2007

Kaunein sana

Tällä kertaa Valokuvatorstai pyytää vaatimattomasti kuvaamaan suomen kielen kauneimman sanan. On sanoja, joiden sisältö on kaunis ja sanoja, jotka sointuvat kauniista. On myös sanoja, joissa nämä elementit kohtaavat jotakuinkin. Tähän viimeiseen joukkoon kuuluu soma sana possu.

8 comments:

Tarjuska said...

No, ei aivan ensimmäisenä kyllä tullut mun mieleeni. Hauska sana pikemminkin. :))

*ItkUpiLLi* said...

No ainakin kääntyi suupielet ylöspäin ja possut on ihania. Söpö kuva.

Kirsi Myllyniemi said...

Nyhertäjä, olipa hauska valinta. Et ainakaan ole mikään tavallinen taneli.

helanes said...

Ja possun nassu.

Memmu said...

Kiitos kaikille kommenteista! Minusta on mahdotonta valita yhtä kauneinta sanaa, mutta hassun possun söötti pikku nassu tavoittaa mielestäni jotain - ainakin äänteellisesti, eivätkä ne elävät pikku possutkaan ole yhtään hassumpia :)

Kutuharju said...

Oikein hyvä valinta, hyväntuulinen ja söötti! Ja noita täpläsikoja kun katsoo, niin kyllä ne päihittävät mennen tullen sellaisen sian jota myös ihmiseksi sanotaan ;)

Villasatu said...

hih, dalmatialaispossuja :-)

Löysin tieni tänne Ilun kommenttilaatikon kautta, mukava uusi tuttavuus tämä sun blogi. Tuo itämaishenkinen neuletakki kolmivuotiaalle on todella sievä.

Vielä sananen tuohon edelliseen kirjoitukseen: olen kotoisin Satakunnasta ja siellä kudotaan puikoilla ja kangaspuilla, ja nappeja neulotaan kiinni kankaaseen. Olen kuitenki opetellut puhumaan neulomisesta puikoilla koska käsityönopettajasisareni aina niin kerkeästi korjaa puheenparteni "oikeaksi" - neulomiseksi.

Kaunista kevättä!

Memmu said...

Kiitos mukavasta kommentista, Villasatu! Oikein kaunista kevättä sinullekin :)