Monday, March 27, 2006

Lehtiä, lankaa ja kommentteja - Magazines, yarn and commentsOstin tällaisen kasan alpakkaa jo vuosi sitten tarkoituksena tehdä pusero. Mielessä oli summittainen malli, mutta ei vain ole ollut aikaa ruveta miettimään puseroa tarkemmin. Plarasinpa sitten huvikseni vanhoja lehtikasoja ja sieltä pongahti esiin pari mielenkiintoista mallia. Toisessa oli jopa "oikea" väri ja toinen oli muuten vain aikalailla sellainen kuin olin ajatellut. Kuvat ovat taas kerran surkeita, mutta ehkäpä näistä saa jonkinlaisen käsityksen.

Minulla tosiaan on varastossa vanhoja lehtiä vaikka nykyään en lehtiä ostelekaan, kun en kuitenkaan tee niistä mitään. Nämäkin mallit olivat painuneet unhoon, vaikka muistan ihailleeni kietaisumallia jo silloin aikoinaan.

I bought this kind of pile of alpaca already a year ago with the intention of knitting a sweater. I had an approximate vision of what I wanted, but never just got the time to do anything about it. I went through a pile of old magazines the other week and a couple of interesting models popped out. One of them even had the "right" colour and the other was quite similar to the vision I had originally. The pictures are lousy once more, but I hope you get some sort of idea anyhow.

I do happen to have a stash of old magazines, although I do not buy any currently, because I will not use them anyway. I had also completely forgotten these models, although I remember having admired the turquoise one already when I first saw it.Kommentit näyttävät olleen pinnalla viime aikoina. Jo aiemman postaukseni palaute teki selväksi, että en ole ainoa, joka kaipaa kommentteja ja vuorovaikutusta. Tästä kielii myös Toimunpipon Kristan aloittama kommenttikampanja sekä viime aikoina kiertänyt kommenttimeemi. Laitan sen nyt tähän, kun olen törmäillyt siihen niin monessa paikassa, vaikka ensin ajattelin antaa olla. Pelkään, että ihmiset saavat kommenttiyliannostuksen, joten ei tarvitse kommentoida vaikka jäisikin kiinni. Kommentit ovat toki tervetulleita nyt kuten aina, mutta jos jo alkaa kyllästyttää, voit rauhassa hyppiä tämän yli.

It seems like lately people have been quite keen on comments. Already the comments I got to my earlier posting made it clear that I am not the only one who likes comments and interaction. This is witnessed by the comment campaign started by Krista in Toimunpipo as well as the current comment meme. I'll repeat the meme here, because I have been bumping into it so often, although I first thought I'd skip it. I'm afraid people are getting an overdose of comments, so feel free not to comment anything, although you get caught. Comments are, of course, welcome now as always, but if you feel fed up, feel free to skip this one.

Kiinni jäit! Koska luet tätä tekstiä, se tarkoittaa että sinun täytyy kommentoida. Kommentoi ihan mitä haluat, kunhan teet sen. Laita tämä teksti omaan blogiisi ja nappaa kaikki blogiasi lukevat.

You have been caught! Because you read this text, it means you have to leave a comment. You can write whatever you like, just that you do it. Copy this text into your own blog and catch all who read your blog.

19 comments:

Riikka said...

Kiinni jääty on...

Lankakomero said...

Ei päästänyt Blogger kommentoimaan tänne aiemmin. Nyt vihdoin onnistuin.

päivi said...

:) Kun nyt on jo 1 ja puoli päivää siitä kun jäin viimeksi kiinni, niin nyt on taas helppo kommentoida. Iski kommentointiahdistus!

eusu said...

Jäin kii! Ihania alpakkalankoja!!

Hilde said...

Hm. Her blir man tvunget til å legge inn en kommentar. I grunnen ganske lurt!
Garnet er knallfint, det er på tide at du tar det i bruk!!! Personlig likte jeg omslagsmodellen best. Lykke til da!

alisanmamma said...

kiikissä ollaan :D
Ihana tuo kietsumalli!!

Sari said...

Kiinni jäin.
Ihanan väristä alpakkaa!

Hanna said...

Mistä lehdistä nuo mallit mahtavat olla? Ajattelin että jos kirjastosta löytäisin.. Vaikka täkäläinen kirjasto aika huono onkin, mutta ehkä jostain löytäisin.

Memmu said...

Hei Hanna! Lehti on nimeltään Alt om håndarbeide. Pusero oli numerossa 4/2001 ja kietaisumalli numerossa 7/2001. Eli ovat vanhahkoja ja ulkomaalaisia. Ehkä voin auttaa, jos haluat tehdä jomman kumman mallin? Itse olen ajatellut että kunhan tästä rohkaistun ja on hieman paremmin aikaa, aloittaisin tuota kietaisumallia, kun se miellyttää silmää monen vuoden jälkeenkin. Pusero on mallikuvassa tylsän värinen, mutta se paranee väriä vaihtamalla, joten ajattelin kokeilla sitäkin mallia pitkällä tähtäimellä.

Hanna said...

Ohoh, olisi pitänyt huomata että svenskaahan siinä kietaisutakin kuvassakin lukee. Tuskinpa juu löytyy tämän kylän kirjastosta.. :) Sulla on kyllä hyvä maku kun kummatkin noista neuleista vaikuttaa tosi mukavilta. Kummatkin on ilmeisesti jostakin mohairlangasta? kuinkakohan paksua ja millaisilla puikoilla mahtavat olla tikutettu..?

Memmu said...

Hei taas Hanna, kiva kun jollain muullakin on sama maku :)

Kietaisumalli on Ombelle Mohairista (70% mohairia, 25% villaa, 5% polyamidia 145m/50g)(kulutus 300-400g) puikot nr. 5 1/2 ja 6 ja virkkuukoukku nr. 3 1/2. Tiheys 13 s ja 21 krs puikolla 6 = 10 x 10 cm. Vaikeusasteeltaan malli on suht. helppo (2 pistettä viidestä mahd.).

Pusero on myös mohairia, nimeltään Soft Kid (70% Super kid mohairia, 5% villaa, 25% polyamidia, valmistaja GGH/Ruzicka, 137m/25g) (kulutus 150-250g), puikot nr. 4 (pitkät ja pyöröt 80, 60 ja 40 cm). Tiheys 19 s ja 28 krs puikolla 4 = 10 x 10 cm. Malli vaikutti selkeältä vaikka tässä on vaikeusaste 3 (viidestä).

Lisätietoja saa kysyttäessä ;)

Hanna said...

No voi minua puusilmää, taitaakin olla norjaksi tuo lehti? Mulla olisi ollut tuohon puseron tiheyteen sopivat langatkin, joille en ole löytänyt mitään kivaa mallia, mutta ei kyllä luonnistu norjaksi :/

Memmu said...

Hanna, voisin tietysti yrittää kääntää ohjetta, jatkokertomuksen tyyliin. Jos ensin kuvailen suunnilleen miten ohje kokonaisuudessaan etenee ja skannaan mallikuvion ja kappaleiden pituudet, jotta voit päättää koon, niin sitten voisin aina kääntää ohjeen pätkän kerrallaan. Olisi sitten ohje käännettynä itseäkin varten...

Hanna said...

Oi, olet kyllä todella ystävällinen! :) En tahtoisi olla näin suureksi vaivaksi. Jos kuitenkin olet kääntämässä ohjetta, niin ei sillä ole mikään hirveä kiire.. (edellinen projektikin on kesken vielä) Ja kerro toki, kuinka voin korvata vaivannäkösi! :)

Memmu said...

Hanna, en minä tätä palkkion toivossa tarjoutunut kääntämään ;), mutta kiva kun tarjouduit korvaamaan vaivannäköni :) Katsotaan sitä sitten joskus kun tämä projekti on saatu päätökseen...

Yritän ehtiä skannata ne kuvat jossain välissä, siihen voi tosin mennä jonkin aikaa, joten tee vain rauhassa aloitettu projekti valmiiksi.

Ohjeesta sen verran että kaikki osat neulotaan lopuksi yhteen, yläosa on raglanmallia ja etu- ja takakappaleet tehdään samalla ohjeella.

Hanna said...

Juuh, ei mitään hoppua niiden kuvien kanssa :) Saankin sitten puseroa varten hyvää harjoitusta tämän keskeneräisen työn kanssa, jossa myös osat yhdistetään neuloen. Ja tottahan toki sinun vaivannäkö täytyy jollain korvata, vaikka langalla :D Eihän kukaan vain huvikseen kääntele neuleohjeita toisille.
Ai kun se pusero onkin sitten kivannäköinen. Joka kerta kun katson tuota kuvaa, innostun siitä yhä enemmän! :)

Memmu said...

Hei Hanna, en ole unohtanut tuon ohjeen kääntämistä. Olen vain ollut kiireinen viime aikoina. Nyt ajattelin tässä lähipäivinä skannata kuvat mallineuleesta ja koosta niin pääsemme alkuun!

Hanna said...

Hei! Kiva kuulla että projekti etenee. Ei silti mitään kiirettä vieläkään, kyllä sitä aina jotain neulottavaa löytyy ohjetta odotellessa :)

Lotta said...

Heh, näitä vanhoja entryjä selailin... päivämäärä tälle kommentille on siis 31.10.2007 :).