Friday, January 09, 2009

Joulun jämät - The last shreds of Christmas


Vuoden alkuun ne aiemmin mainitut joululahjat eli tein yhteensä neljä Calorimetryä (www.knitty.com), joista kolme meni joululahjoiksi, yksi synttärilahjaksi. Lankana kaikissa Dalegarnin Falk. Minusta tuo kaksivärisyys piristää ja olin varsin tyytyväinen lopputulokseen, jopa niin, että houkutti pitää ainakin yksi itsellä, joten todennäköisesti itselle tulee oma versio jossain vaiheessa. Silmukoita 100, puikot 4 mm, muuten olisi tullut mahdottoman suuria. Yhden Calorimetryn kuva on jossain hukassa, postaan sen kunhan törmään siihen.

Jouluun vielä palatakseni, näin kauniisti voi lankakerä aueta.

Lopuksi vielä tuunauksia (en tiedä, mikä minussa on vialla, mutta tämä sana aiheuttaa puistatuksia, vaikka on kyllä kuvaava ja hyödyllinen). Eli olen kaipaillut ikkunaan tähteä ja lopulta päädyin ostamaan alennusversion Clas Ohlsonilta (hinta jotain 5 euroa). Alunperin tähti on valkoinen, mutta pinnassa oli kohokoukeroita. Olen kaupoissa nähnyt kiillekoristeltuja versioita ja niinpä otin kiilleliiman esiin jostain kätköistä ja kohokiemuroita mukaillen koristelin tähden. Hintaan nähden olen sangen tyytyväinen lopputulokseen!Ennen...jälkeen.

Vielä toinen pikku modifiointi, eli ostin joskus alesta todella halvan parin euron bodyn, kokoa 104 ja koska meillä ainakaan ei tuon kokoiselle enää bodyt oikein käy, leikkasin haarat pois mahdollisimman alhaalta ja ompelin helman. Rintaan vielä koriste, jonka sain muistaakseni muinoin voittona blogiarpajaisista. Tuli käyttökelpoinen pusero.
Various crafting activities.

2 comments:

Nunt said...

Calorimetry on kyllä ehkä maailman paras ohje nopeus/käytännöllisyys/tyytyväisyys asteikolla :) Ja hieno modaus! Itselle tulee tuunauksesta mieleen amisviikset ja vanhat Toyota Corollat, joten käytän mieluummin modausta ;P

Memmu said...

Ehkäpä juuri noiden mainitsemiesi ominaisuuksien takia Calorimetry on todella koukuttava ohje. Täytyy yrittää muistaa tuo modaus - mun konnotaatiot on yltäneet jonkinmerkkisiin autoihin asti, mutta aivot on yrittäneet blokata parhaansa mukaan tuon viiksiosion :D