Monday, December 22, 2008

JoulupostiaTäältä pimeyden keskeltä......tihkuu pikkuriikkisen valoa...... ja jotain kudottua...Joulunalustervehdys kaikille!

Siis, kai tätä vielä joku lukee, vaikka päivitystahti huimaa...? Niin tai näin, nyt on kuitenkin aika listata valmistuneita. Niitä nimittäin on. Onneksi. Muuten menisi ihan usko koko harrastukseen. Jotenkin tänä vuonna kaikki on tuntunut menevän mönkään tai valmistuvan tosi hitaasti, ja tuntuu, että kaikki mistä vähänkään henkäisin täällä ennen valmistumista, joutuivat kirouksen omaksi ja jäivät tykkänään valmistumatta.


Ensimmäiseksi suurin ylpeyteni aihe, lapsen takki, josta tuli kiva ja sopiva. Lankana vajaa 3 kerää Isoveljeä, puikko 5 mm, napit (niissä on pinkit perhoset) olivat kalliimmat kuin langat (alesta). Pikkuisen lunttasin mallia Cosmicpluton erinomaisesta ohjeesta. Vaikka olen melkoisen huimapää kokeilija, joka vain alkaa tekemään jotain ja pähkii sitten matkan varrella, miten edetään, katsoin asiakseni etsiä mallia siitä, miten ylhäältäalasvillatakki noin teoriassa tehdään. Koristeeksi perinteistä feather n' fania ja se oli siinä. Tyttökin tykkää *helpotuksen huokaus* eikä ole ainakaan vielä valittanut, että kutittaa tai muuten haittaa.

Tytölle valmistui myös lakki, virkaten, lahjaksi saadusta Saanasta (kiitos Virpi! oli kivaa lankaa), koukku oli muistaakseni 6mm, tajunnanvirralla mentiin. Vuori vanhasta T-paidasta. Tyttö valitsi itse reunuksen langaksi tuon sinisen, joka on jonkun vanhan projektin ylijäämiä.

Lisää tytölle valmistuneita...näitähän nämä näin talvisaikaan pitkälti on, kun on akuuttia tarvetta, lapset kasvaa ja niin edespäin...Lapaset, joihin käytin selkäpuolelle pajunkissapiposta tuttua mallineuletta, koristeena Sisu Glitteristä virkattu kukkanen (ja raita), jotta sopii yksiin aiemmin valmistuneen pipon kanssa (ks. ed. postaus). Lankana siis lapasissa Nomotta Ekstra Merino, puikot 3,5 mm, 32 silmukkaa. Mahtava kuva muuten, oikea valottomuuden riemuvoitto.Kutomusten lopuksi vielä yksi pajunkissapipo, identtinen tytön lakin kanssa, paitsi että tässä uudessa kukkanen on virkattu vanhan 7 veljestä raidan jämistä.

Sitten pari esimerkkiä harrastamastani käytännön paperitaiteesta....Kaksosille...Vaihteeksi kortti myös aikuiselle...

Lahjakutomuksiakin on valmistunut, mutta niitä nähdään vasta aaton jälkeen...

Tästä päästäänkin joulutunnelmiin...

Neulahuovutettuja tähtiä, ommeltu pienet helmet koristeeksi.Jatkojohto, ilmapalloja ja muuta yhtä hemaisevaa vai mikä tässä olikaan se pääasia...ILOISTA ja VILLANPEHMEÄÄ JOULUA KAIKILLE!

Some finished projects...

...and the best wishes of a

MERRY CHRISTMAS AND A HAPPY NEW YEAR TO ALL READERS!


3 comments:

Lotta said...

Lukee lukee :). Hyvää joulua myös sulle!

Nunt said...

Luetaan :) Joulut!

hanhan said...

Lämmintä joulumieltä sinullekin