Friday, February 29, 2008

Karanneet huivit-Leaping shawlsJoku voipi olla sitä mieltä, että minulta on karannut käsistä kaikki kontrolli Shetland Triangle -huivien suhteen, mutta karkauspäivän kunniaksi ajattelin kuitenkin esitellä kaksi uusinta, jotka ovat nr. 4 & 5 tätä mallia.

Lila:
Lanka: Gjestal Knopp (merinoa) kolmatta kerää
Puikot: 5 mm
Koko: n. 200 x 100 cm pingotettuna, kaksi mallikertaa enemmän kuin ohjeessa
Valkea:
Lanka: Sandnesgarn Lanett kolmatta kerää
Puikot: 4 mm
Koko: n. 80 x 180 cm pingotettuna, kaksi mallikertaa enemmän kuin ohjeessa.

Lila on minulle, valkea jo aikaa sitten ystävälle lahjaksi luvattu.

Rakastan pitsihuivien kutomista, se on ihanan rentouttavaa, ainakin kun mallin muistaa ulkoa. Seuraavaksi on kyllä suunnitteilla muunlaista pitsihuivia, mutta voipi hyvin olla, että ST:ja tulee niitäkin vielä lisää jossain vaiheessa.

Olen harkinnut hankkivani seuraavaksi sellaisia neulekirjoja, joissa olisi ei niinkään yksittäisen mallin ohjetta, kuin ennemminkin erilaisia pinta- ja kuvioneuleita tms. tai jotain tekniikkavinkkiä yms. Näitähän on monenlaisia, mikä tarkoittaa tietysti valinnanvaikeutta. Siksipä kyselenkin jonkinmoiseksi osviitaksi teiltä lukijoilta teidän omia henkilökohtaisia kirjasuosikkejanne. Mikä kirja? Miksi juuri se?


Two more Shetland Triangles leaped out of my hands, but the thing is, I simply love the pattern and knitting these shawls is the most relaxing thing in the world.

6 comments:

Raisa said...

No itse ainakin tykkäsin Lesley Stanfieldin Kauneimmat neulemallit -kirjasta, jota on saatavilla enkuksi ja suomeksi. Se on mielestäni hyvä perusteos, malleja muistaakseni n. 400 -perussilmuokilla, pitsiä, palmikkoa.... Tuo on ollut mulla kirjastosta lainassa vaikka kuinka kauan. Mutta viimeksi löysin yhden, joka on ehkä vielä parempi: The ultimate sourcebook of knitting and crochet stitches (jolle en nyt löytänyt tekijää), kirja on englanninkielinen. Siinä on siis myös virkkausmalleja, kivaa jos tykkää myös virkkauksesta. Tässä taitaa olla vielä enemmän malleja kuin tuossa edellisessä, jaoteltuna myöskin samoin perustein. Ainoa mikä ehkä vähän harmittaa, on että virkkausmallien osuus suhteessa neulemalleihin on ehkä vähän turhan paljon; siis neulemalleja on kyllä enemmän, mutta virkkaustakin melko paljon. No, itsekin olen kovasti harkinnut jonkun tällaisen kirjan hankintaa, ja tässä vahvimmat ehdokkaani.

Memmu said...

Kiitti vinkeistä Raisa, pitääpä tutustua lähemmin!

Lotta said...

Mulla on Neulojan käsikirja ja The Ultimate Sourcebook of Knitting and Crochet Stitches, joista jälkimmäistä suosittelen äärimmäisen lämpimästi, se on eka neulekirja jonka tilasin ja edelleen suosikki :). Hirveesti erilaisia mallineuleita ja antaa inspiraatiota kehitellä vielä enemmän. Se on siis se Valittujen palojen versio Harmonystä, jotenki tiivistetty kait.

Ja kivat on huivit, taas :). Mulla on pyöriny varmaan puoli vuotta mielessä että pitäis tehdä tuoki, mutta en oo osannu päättää lankaa. Ehkäpä siis teen useamman =).

Anne K-R said...

Minun suosikkejani ovat Barbara G. Walkerin opukset. Vilkaise kirjahyllyyni Ravelryssä, niin tiedät, mitä kirjoja tarkoitan.

Ihanat huivit!

Memmu said...

Kiitos vinkeistä Lotta ja Anne k-r, pitääpä tutustua noihinkin kirjoihin. en kyllä tajua, miten osaan valita...

Lea said...

Sukkamalli on Cookie A:n Minugus.