Tuesday, March 25, 2008

Asiantynkää - Babbling along


Syistä, joita en itsekään osaa kunnolla selittää, neulonta-aika on viime aikoina ollut kohtuullisen minimissä. Jotain pientä olen sentään saanut valmiiksi. Netistä löytyvä Molly's Headband oli oikein kivaa pikkupuuhaa. Lankana Schachenmayr Nomotta Extra Merino ja nelosen puikot. Kiva tuli ja yllättäen ihan oikean kokoinen.Tällainen aika päiviä sitten aloitettu mytty on edistynyt sen verran, että siitä puuttuu enää yksi hiha, runsaasti kutistelua ja melkoisia määriä viimeistelyä ja koristelua. Ehkä vielä tänä keväänä enemmän tästä...
Aloittelin myös Waving Lace -sukkaa Favourite Socks -kirjasta. Vaikka käytössä on ohjeen kanssa identtinen lanka (Lorna's Laces Shepherd Sock) ja aavistusta pienemmät puikot, sukantekele on epäilyttävän lötkön ja suuren oloinen. En tykkää yhtään ja työ on pysähdyksissä, vaikka mallikuvio sinällään on kiva. En oikein osaa sanoa heitänkö suosiolla nurkkaan vai teenkö valmiiksi sisulla ja itken sitten kun se ei kokenutkaan ihmeparannusta.
Pääsiäinenkin tuli ja meni. Koettiin muun muassa tällaisia tunnelmia sukset jalassa:
Ja tässä on mahtanut pyrähtää Archaeopteryx?
Tyttö askarteli monenmoisia kortteja aseinaan pahvi, liima ja paljetit, tässä muutama esimerkki:

Uusi Ullakin ilmestyi jo aika päiviä sitten, mutta otan vapauden kommentoida aihetta mainosmielessä näin jälkijunassakin. Sieltä löytyy nimittäin monien ihanien ohjeiden keskeltä (pitsihuivit ovat aina kiinnostavia tällaiselle pitsiaddiktille ja tämän kevätnumeron käsineet olivat kaikki erityisen kiinnostavia) myös minun vaatimaton Pajunkissani.

Tungin sitten itseni vastoin kaikkia aikomuksia mukaan Ravelryyn (minut löytää sieltäkin halutessaan nimellä Memmu). Pitihän se nimittäin päästä itse toteamaan, että mikä oikein on homman nimi. Ravelryllä on kyllä puolensa (eiväthän neulojien tuhatpäiset joukot sentään niin väärässä voi olla), mutta en silti oikein jaksa syttyä ihan sata-nolla. Koukku- ja puikkotaulukko on erinomaisen kätevä ja on kiva kun voi klikkailla hyvän näköisiä juttuja talteen suosikkeihin. Lisäksi viestinlähetystoiminto on todella kätevä. Mutta siihen se sitten minun osaltani loppuu. En jaksa lisäillä lankoja tai oikein projektejakaan. Pitäisi olla määrättömästi aikaa, että saisi poimittua kaiken kivan hirveän tietotulvan keskeltä. Mahtaakohan muuten kertoa makujen ja kulttuurin erilaisuudesta, että minusta suomalaisissa blogeissa esitellyt työt ovat järkiään todella kauniita ja hyvintehtyjä, "parempia" kuin keskivertotyöt Ravelryssä. Enkä siis sano tätä millään tapaa ylemmyydentuntoisesti tai "rasistisesti", vain huomiona erilaisista makukulttuureista tai jostain.

Finished Molly's Headband, proceeded with ancient pink project,not happy with my Waving Lace Socks, they just seem way too large and simply bug me. Also, I have to advertise my own pattern "Catkin" in latest issue of Ulla.

2 comments:

Lotta said...

Jaa niin se oli sun malli! On kyllä tosi kaunis. Ja sulla on kyllä tosi kaunis tytär, jos se oli siinä mallina.

Memmu said...

Kiitos Lotta! Joo, kuvassa on tyttäreni joka on tietysti maailman kaunein ja ihanin ;)