Wednesday, November 07, 2007

Raitapaita - Stripy sweaterEilen elettiin näin lumisissa tunnelmissa.Jos jatkan samojen kohteiden kuvaamista, tästähän tulee samalla eräänlainen vuodenaikojenvaihtumisblogi :)Yllä muutama kuva viime aikojen lankaostoista: Lanettia ja Extra Merinoa. Mustaa Lanettia minulla oli jo aiemmin, valkoista ostin lahjahuiviin ja vihreä ja turkoosi tulivat "kaupan päälle", kun minuun iski jokin kohtaus kokeilla jotain värikästä. Kun joskus pääsen ideaani käsiksi, mukaan tulee varmaan näitä kaikkia yhdessä. Samoin Extra Merinoa minulla oli jo violettina, valkoinen ja vaaleansiniturkoosi tahtoivat mukaan muuten vain.

Saan muuten näköjään inspiraation väriyhdistelmiin ihan mistä vaan - tuo Extra Merino -yhdistelmä tuli mieleen, kun katsoin vaaleansinisellä lautasella olevaa jogurttia ja mustikkahilloa. Yleensä sentään saan väri-inspiraatiota hieman konservatiivisemmista lähteistä, kuten eri medioissa esiintyvistä kuvista tai ihmisten vaatteista.


Tässä lopuksi raitapaita valmiina. Tämä on siis tarkoitettu reilu 3-vuotiaalle ulkoiluvaatteiden alle ja sisävaatteiden päälle ja tämä funktio pitkälti saneli designin: sellainen ettei purista (ei siis esim. raglania), mutta ei niin suuri että on hankalaa, kunnolla pituutta resoreissa, ettei kylmä pääse sisään, mutta ei niin korkeaa kaulusta, että alkaa kutittaa ja ahdistaa.

Tuo raitaisuus taas lähti siitä, että etsin varastosta sopivan lämmintä villalankaa ja huomasin, että minulle on kertynyt enemmän kuin tarpeeksi Sandnesgarnin Smartia monessa värissä. Lapasvaihdon lapasista jäi yli ruskean sävyjä ja pikkuisen valkoista ja olin jo keväällä ostanut paria sinistä ja samaa valkoista kuin vaihtolapasissakin. Valitsin parhaiten yhteen sopivat värit (rannalle jäi punaista, vihreää ja kirjavaa lankaa) ja mietin, että raitoja pitää olla. Otin 3,5 puikot, katsoin mallia silmukkamäärään aiemmin kudotusta villatakista ja aloin kutoa mitä sylki suuhun toi. Pieneksi jujuksi kudoin langanvaihtokierroksen nurjana ja värien väliin tuli siis aina kohoraita. Pikkuisen joutui säätämään kaulusta ja hihan resoria, ilman mallia kun siis menin eteenpäin ja meinasi tulla kyllästyminen. Valmis pusero on onneksi sopivan kokoinen, lämmin, ja tyttökin on sen omaksunut mukisematta käyttöön, joten voinen olla tyytyväinen, vaikka tämä ei mikään häikäisevä esimerkki nerokkaasta neuledesignista olekaan.


Yesterday was a snow day - if I continue taking pictures from the same vantage points, this will eventually turn into a season changing blog :)

I made a trip to yarn store and reveled in colourful yarn. Some of my inspiration comes from less conservative sources, like from yoghurt and blueberry jam on light blue plate, but generally I am inspired in more traditional ways, like looking at pictures and clothes people wear.

My daughter's sweater is finally finished - a simple design for practical use to keep her warm during winter. The yarn Smart from Sandnesgarn is from my stash and the design came about because I had many different colours that called for stripy design.

4 comments:

Lotta said...

Hyvähän se on - värit sopii yhteen, funktio täyttyy ja on joku pikkunen juju. Ei sen neulesuunnittelun ihmeempää tarvi ollakaan :). Me likey.

Memmu said...

Kiitos Lotta :)

Anne K-R said...

Kivoja värejä tässä postissa! Piristää kummasti tällaisena harmaan päivän iltana.

Tuo raitapaita on kiva.

Memmu said...

Kiitos Anne K-R - ehkä tuo värikkään langan äkillinen hamstrausinto on jonkinlaista alitajuista taistelua pimeyttä, kylmyyttä ja harmautta vastaan :)