Friday, August 24, 2007

Puputusta - Bunny things

Viime aikoina olen taas ostellut lankoja. Niistä on jo jotain aloitettu ja useampi juttu on suunnitteluvaiheessa, mutta lisää näistä myöhemmin. Ensin pikku katsaus siihen, mitä sitä on viime aikoina tultukaan tehtyä.

Pidän kovasti apupupu-ideasta (kiitos pyöröneulontaohjeesta kuuluu Nice Factorin Marsulle), mutta en taida olla oikein pupuneuloja, sillä olen saanut niitä valmiiksi vain kolme ja niistäkin vain kaksi on matkannut SPR:lle, josta päässevät uuteen kotiin. Kolmannen tein veljentytölle, joka sellaisen halusi nähtyään alla olevan pupun.

Tässä vielä yhteispotretti maailmalle lähteneistä pupuista.

Tämä pupu taas meni veljentytölle.

Olen täti, joka ei osaa sanoa ei millekään veljentytön pyynnölle, kunhan se vain liittyy kutomiseen. Tein nimittäin samaan syssyyn tytölle myös ponchon, sillä hän näki tämän serkulleen kutomani ponchon ja innoistui ja omi heti poncholangaksi lahjaksi saamani vihreän langan, johon sitten haettiin täydennystä (yhteensä tällaiseen ala-asteelaisen kokoon meni 5 kerää lähes täydelleen), että sitä riittäisi ponchoksi asti. Tämä on samaa yksinkertaista mallia, jossa kaksi suorakeidetta ommellaan vinottain yhteen. Lankana on Novitan Samos, joka on samettinen lanka ja nopea kutoa (muistaakseni vitosen puikolla), tosin jos joutuu purkamaan, kierre meinaa helposti hävitä langasta.
Huivihulluus jatkuu. Alla pingotuksessa Sisusta tehty Shetland Triangle (taas!) tytölle, joka kysyi minulta edellistä huivia kutoessani, että tuleeko se hänelle. No, se meni lahjaksi, mutta tokihan tytöllekin piti huivi saada. Kudoin 3,5 puikolla ja lopputulos on hieman (melkoisen pientä) mallia pienempi ja mielestäni sopiva reilu 3-vuotiaalle. Väri seuraa myös ikäkautta.


Tähän menin sitten pitkän harkinnan jälkeen mukaan. Muutamat valmiit lapaset ovat jo löytäneet uusille omistajilleen (uskomatonta ripeyttä!) ja kuten vähän pelkäsinkin, rimakauhu iski, mutta ehkä se vielä tästä. Parini Sinikan toiveet kuultuani mielessä alkoi nopeasti kehkeytyä suunnitelma, sain langat ostettua ja kutominen on aloitettu, mutta viime viikon kiireistä johtuen en vielä ole saanut valmista. Mutta kuten sanottu, ehkä tämä vielä tästä. Omat lapaseni tulen muuten saamaan Hannalta. Jännää!


Lately, I've been buying a lot of yarn, but more of that later. I finished some bunnies for charity and one for my niece who also ordered a poncho that I knitted as a dutiful and loving aunt. My daughter wanted her own Shetland Triangle and I obliged her in her favourite pink. After a lengthy deliberation I decided to join a Finnish mitten swap and after seeing the few (already!) finished mittens I feel like the standard is set high, which worries me a bit, but I hope things get sorted out.

No comments: