Friday, August 03, 2007

Inspiration

Edellisessä postauksessa lupailin pientä kurkistusta myös neuleohjeisiin. Minusta vanhat käsityöohjeet ylipäätään ovat kiehtoavia ja varsinkin lasten malleissa pieni vanhahtavuus vain lisää viehättävyyttä, ja ainahan voi tehdä malliin sellaisia muutoksia, että saa nykyaikaisen ja käytännöllisen lopputuloksen. Muutama todella kiva mekkomalli sattui eteen, erityisesti pidän tuosta ylimmästä turkoosisävyisestä, jopa niin paljon, että voisin toteuttaa tätä osviittana käyttäen tytölle pitkään suunnittelemani liivihameen tapaisen.
Huivi 70-luvun tyyliin:Minusta tämän tyylinen kuvitus on ihana: (tämä kuva vanhasta askartelukirjasta)Tässä vielä lisäinspiraationa transylvanialaisen torin väri-iloa:


Sekä loppuun perinteistä kirjontaa, tämäkin transylvaniasta:Just a bit of inspiration, old patterns, illustrations, traditional sewing and colour feast of a Transylvanian market.

2 comments:

Raisa said...

Tuo turkoosisävyinen mekko on kivannäköinen! Ai se on lapsille.... *pöh*

amma said...

Ajan havinaa... Joku aika sitten kattelin äiteen 70- ja 80-luvun SK:ta ja neulekerholehtiä ja aattelin et niissä on parempia malleja ku nykysi. Vähän säätäsivät ja pikkusen päivittäsivät vanhoja ohjeitansa niin jopas pitäs SK:n itelle tilata ;)