Friday, April 13, 2007

Shetland TriangleKasa suoraan puikoilta tulleena.
Tässä venytellään pesun jälkeen (pesen aina kutomukseni käsin niiden valmistuttua, lähtee samalla langoista pölyt ja muut ja saa muotoiltua).Pari pikaista poseerauskuvaa, miehen suosiollisella avustuksella.Lähikuvaa ihanasta kuviosta.Tänään ei vain ollut luonnonvaloa, huoh.

Malli: Evelyn A. Clark, Shetland Triangle - Wrap Style
Lanka: Dalegarn Svale 50% puuvillaa, 40% viskoosia, 10% silkkiä
Kulutus: lähemmäs 200 g eli 4 kerää
Puikot: nr. 4
Koko: 60 x 140 cm

Tein kerrankin tismalleen ohjeen mukaan ja vaikka lanka oli aivan erilainen, huivista tuli juuri ohjeen kokoinen. Lanka olikin yksi jännitysmomentti, sillä se on aika paksua, narumaista ja löysäkierteistä, mutta halusin muuta kuin villaa tällä kertaa ja lopputulos on mielestäni hyvä, vaikka huivia ei voikaan kuvailla henkäyksenohueksi.

Nautin suuresti pitsineuleen tekemisestä. Jotenkin kuvion matemaattinen täsmällisyys vetoaa minuun. Opin pääkuvion ulkoa, joten saatoin tehdä huivia missä vain ilman ohjetta, mikä oli todella mukavaa. Silti haikailen jo mallia, jossa pitää seurata kaaviota rivi riviltä. Toisaalta halajan lisää ST:ja, materiaalina ehkä Lanett (jos löytyy kiva väri) tai alpakka (josta varmasti löytyy ihania värejä) tai miksei molemmatkin. Alunperin olin ajatellut hieman syvemmän violettia väriä, mutta tykkään oikeastaan kovasti myös tästä pikkuisen kiiltävästä sävystä. Hassua on se, että ei niin kovin kauan sitten violetti kuului ehdottomien väri-inhokkien listalle. Mitähän päässäni on menossa...? Tällä hetkellä en pidä erityisesti vihreästä ja punaisesta, jotka aiemmin olivat ihan kivoja.


Shetland Triangle is finished and I simply love knitting lace. I'm looking for greater challenges, although I also intend to make more STs, possibly of Lanett (if I find a suitable colour) or some alpaca (surely many lovely colours), or maybe of both yarn types.

Model: Evelyn A. Clark, Shetland Triangle - Wrap Style
Yarn: Dalegarn Svale 50% cotton 40% viscose, 10% silk, used nearly 4 balls, i.e. 200 g
Needles: 4
Size: 60 x 140 cm

For once, I knitted exactly according to the description and despite totally different yarn, the size of the finished shawl turned out to be exactly the same as in the description. I was kept in suspense regarding the result since the yarn I used was so different (thick, loosely spun, cord-like) from the one in the description, but luckily the shawl turned out nice even if it's not thinner than the breath. Originally I wanted a somewhat deeper shade of purple but actually, I quite like this modestly shiny colour. Funny, not-so-long-back-in-time I absolutely hated all shades of purple. I wonder what is going on in my head, especially since I started disliking green and red which I did not mind before...?

4 comments:

Raisa said...

Tosi kiva! Tuo huivi on jännä, useinhan noita huiveja tehdän ihan ohuista langoista, mutta tämä näyttää tosi kivalta myös tuollaisena paksumpana. Kuvio on niin rytmikäs, mutta silti kaunis! Milloinkahan saisin oman Shetlandini aluilleen...?

Memmu said...

Kiitos raisa! Ei muuta kuin pistät heti aluilleen, takaan että aikaa tekemiseen löytyy, oli se sen verran ihana malli...minä ainakin jäin koukkuun ja muut työt ja kiireet unohtuivat.

Anne K-R said...

Olen muutamaan kertaan käynyt ihastelemassa huiviasi. Kaunis se on, ei siitä mihinkään pääse.

Mitäs on tällä hetkellä puikoilla?

Memmu said...

Hei vaan anne k-r, kiitos huivikehuista! Tuo malli vain on todella uskomattoman kaunis. Itse asiassa niin ihana, että haaveilen tekeväni niitä pari lisää, eri langoista, kunhan saan sopivat ostettua.

Tällä hetkellä on edelleen kesken ne samat, joita esittelin taannoin, eli ne 7 veljestä raita-sukat ja tytölle huovutettava vaaleanpunainen kapistus, josta ehkä uskallan paljastaa on tulossa takki. Sukkia olen tehnyt hiljalleen TV-neuleena ja kevään tulo laimensi takin suhteen intoa. Olen alkanut itse asiassa miettiä puuvillajuttuja, mutta niihin pitäisi ensin löytää sopivat langat. Toisaalta olen jo tosi, tosi pitkään miettinyt itselle puseroa (mustasta Lanettista) ja liivikin kiinnostaisi.

Tällä hetkellä on ihan liikaa ideoita ja liian vähän aikaa kutoa!