Wednesday, September 13, 2006

Puolukkabolero - Lingonberry bolero

EDIT:
Valo oli tänään parempi, joten lisäilin kuvia. (Juu, en ole vielä silittänyt mekkoa eivätkä nämäkään kuvat ole niin hyviä kuin olisin toivonut, mutta parempia kuitenkin kuin eilinen.)

The light was better today and I added a couple of pictures. (No, I haven't yet ironed the dress and no, these pictures are not as good as I had hoped but, nevertheless, they are better than before.)
Viikonloppuna on tiedossa juhlat ja tajusin yhtäkkiä, että tytön ainoa sopiva mekko on lyhythihainen ja ilmat näin syyskuussa ovat koleita. Vaihtoehtoina oli syöksyä ostamaan uusi mekko tai tehdä jo olemassa oleva mekko käyttökelpoiseksi. Näin syntyi ajatus neulotusta bolerosta: se lämmittää ja peittää paljaat kädet ja on silti niin pieni työ, että sen ehtii tehdä valmiiksi ennen juhlaa.

There's a party coming in the weekend and I suddenly realised that my daughter's only suitable dress has short sleeves and the weather in September tends to be rather chilly. The options were to rush and buy a new dress or somehow adopt the old dress to fit the season. This is how I came up with the idea of a knitted bolero - it's warm and covers the arms, yet it does not take much time to knit.

Tässä lopputulos:
Here's the result:Lanka: "puolukkainen" Falk Dalegarn 100% villaa vajaa 100 g
Puikot: nr 3,5
Malli: omasta päästä

Koko: parivuotiaalle

Yarn: "lingonberry" red Falk Dalegarn 100% wool
just under 100 g
Needles: nr 3,5
Model: my own

Size: for a 2-year-old
Ostin tämän langan aikapäiviä sitten tarkoituksena tehdä tytölle villatakki, mutta jotenkin vain lanka ei taipunut oletettuun malliin. Ja nyt tämä lanka oli juuri täydellinen tähän juttuun (sopii myös mekon koristekirjailun väreihin).

I bought the yarn a good while back with the idea of making a cardigan for my daughter but the model just never materialised before now. And now it was just perfect for this project (fits with the dress decoration and all).

5 comments:

villasukka said...

Kaunis! Tykkään tuosta väristä ihan mahdottomasti.

Helmis said...

Suloinen, kerta kaikkiaan!

Memmu said...

Kiitos kivoista kommenteista :) Ovat päivän piristys puurtamisen lomassa.

vattumato said...

Todella kaunis bolero! Kyllä tuon kanssa kelpaa juhlia=o)

Riikka said...

Suloinen bolero ja kauniin värinenkin vielä...