Wednesday, October 28, 2009

Hei, se on sentään tehnyt jotain! - Hey, she still does do something

Uskottekos, että täällä on valmistunut kamaa kesän ja syksyn kuluessa, mutta bloggaamista rajoittaa se, että en joko muista ottaa kuvia tai sitten ne on niin huonoja ettei niitä mihinkään viitsi laittaa. Ja sitten en tule koskaan ottaneeksi uusia. Mutta jos en nyt vaan heitä niitä tänne, jää pian koko bloggaaminen. Joten:Tytön serkku tarvitsi lahjan ja päätin kokeilla pipoa. Ensiyrityksestä vaan näytti tulevan liian pieni, mutta ei sitä purkamaankaan viitsinyt, joten oma tyttö sai sen sitten.Yksinkertainen 3o, 1n ribbi, keskellä pitsikaistale (125. rose leaf lace, J. Pawlowski, Field Guide to Knitting), lanka jotain nimetöntä pehmeää Dalegarnin lankaa, puikko 4 mm.
Samaa sarjaa kauluri, perinteinen feather and fan, lanka kaksinkerroin kesä kaulurissa että pipossa, puikko nr. 5 mm (?).Isompi versio samasta, mutta lankana Isoveli Colori, puikko 5 mm.Ja taas yksi Pajunkissa, lanka Nomotta Extra Merino, 4 mm puikko, 60s., kukka jostain Novitan jämistä.Pikaisesti virkattu panta 7 veljestä Polkasta, koukku 3,5 mm.

TAAS uusi Shetland Triangle, tällä kertaa lahjaksi, lankana Gjestalin Silja, puikko 4,5 mm, toistoja muistaakseni kaksi enemmän kuin ohjeessa ja meni juuri harmittavasti muutama metri neljättä kerää, mutta onneksi tutulta löytyi lankaa varastoista ettei tarvinnut koko kerää ostaa parin metrin takia.
Uskomatonta, mutta totta, olen tehnyt itselleni jotain asustetta isompaa (no ainakin melkein, eikö liivi ole oikein vaatekappale). Eli siis Shalom Cardigan Gjestalin Topp't Tåsta, meni muistaakseni 9 tai 10 kerää, puikko 7 mm. Kiva yksinkertainen ohje, kivat muotoilut, mutta jotankin yläosa on roikkuva ja alaosa niukka. Voi tätä silti pitää. Tuli kaksivärinen, kun en osannut päättää väriä ja vaikka en ole kirjavien lankojen erityinen ystävä, tuo sävy oli kaikin puolin niin herkullinen, että oli pakko kokeilla.

Kevääksi (sic!) valmistui itselle Calorimetry Wool Cottonin jämistä ja jämänapista.Huvitin itseäni myös keittiöräteillä, pari kudottua ja yksi virkattu, kuva vääristää värit, kyseessä oikeasti tummanvihreä puuvillalanka (Gjestal Bomull Sport) ja limensävyinen Gjestalin Føn, joka on puuvillabambusekoite. Hyvin ovat toimineet, olen surutta pessyt 60 asteessa. Tummempaan kudottuun versioon löytyy ohje netistä. Toiseen kokeilin mm. huiveissa käytettyä mallineuletta, jossa pudotetaan puikolle kierretty lanka, tulee kivan ilmava rätti.I am knitting still, but blogging has been slow. I'm too lazy to take good pictures, but I just decided to throw these all out there, lest I stop blogging completely.

4 comments:

Nunt said...

Täällä on vaan tikuteltu menemään bunadia. Voin sanoa että alkaa rynkketrådit tunke korvista jo, varsinkin kun ne laitetaan puuvillalangalla, joka ihan saletisti katkeaa rypytysvaiheessa. Ei muuten, mutta kun se lanka jätetään valmiiseen paitaan. Että sen pitää olla kokonainen. Joo-o, laitoin sitten kaulukseen uuden.

Memmu said...
This comment has been removed by the author.
Nunt said...

Isäntä lähti Trondheimiin kolmeksi päiväksi, mutta ei sinne tietysti voinut ottaa avokkia mukaan kun se on joku ilmasotakonferenssi :/

Memmu said...

No voi harmi, oisit tullut tänne vaan. Yritä vaan ängetä mukaan seuraavalla kerralla. Jos saat kuljetuksen järjestymään niin asut sitten vaikka meillä :)