Wednesday, June 25, 2008

Pitsikästä - Lacey
Viime aikoina minua on lähinnä kiinnostanut pitsihuivien kutominen ja tässä siitä todisteena jättimäinen Swallowtail Shawl, noin 2mx1m. Lankana Lontoosta ostettu PKM Koigu, puikkona bambuinen 4,5 pyörö, joka oli lievästi sanoen köpelö, mutta kaikkeen tottuu. Kolmesta kerästä lankaa ei jäänyt milliäkään eikä se olisi riittänyt, jos en olisi lopussa hiukan kiristänyt käsialaa. Tämä ei onneksi huivista näy, mutta voitte arvata, että vietin hikisiä kauhunhetkiä. Harkitsin jättäväni pari kerrosta pois, mutta sitten päätin ottaa riskin. Jos lanka loppuisi, laittaisin pari viimeistä kerrosta jollain muulla langalla, aivan kuin efektiksi. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Koigu on muuten ihanan pehmeää, mutta jotenkin kovakierteistä, mikä tekee kutomisesta minusta vähän epämiellyttävää, mutta lanka passaa kyllä pitsineuleeseen erinomaisesti. Tämä malli on muuten luonnossa todella kaunis, kuvat joita olen nähnyt eivät tee oikeutta. Ehdottomasti hienointa, mitä olen ikinä tehnyt - en tajua, että minä tosiaan tein tämän ihan itse. Nuo nypyt oli muuten kivoja, hidastivat kyllä, mutta eivät olleet vaikeita muuten. Minusta oli vaikeampi seurata tuota pääkuvion kaaviota, kun se oli muka niin helppo, että katsoin TV:tä samalla ja siitähän taas tuli joitain virheitä tuonne alkupäähän, mutta niitä ei valmiista pahemmin huomaa, kai.
Ai jaa, tuliko muuten pidettyä tauko bloggaamisessa? Taisipa tulla, mutta en ollut ajatellut mitenkään erityisesti pitäväni pitempää taukoa, niin vain kävi. Huomasin vain, kuinka koko bloggaustouhu alkoi kerrassaan viedä kutomisesta kaiken ilon ja ajattelin, että parasta pitää etäisyyttä, jos aikoo kiinnostuksen säilyttää. Niinpä en sitten päivittänyt viikkoon, kahteen, kuukauteen tai kolmeen. Ja mikä uskomattominta, en myöskään lukenut neuleblogeja, mikä taas sattui sinänsä hyvään saumaan, kun blogilista alkoi sekoilla.

Niille, jotka tätä ehkä vielä seuraavat, voin sanoa, että tulen jatkossakin päivittämään, silloin kun siltä tuntuu. Mitään en lupaa tai luule, se voi olla usein tai harvoin.

Tulin tässä taannoin hankkineeksi itselleni Victorian Lace Today -kirjan, josta löytyy monia kiintoisia malleja. Myrtle leaf shawl, Melon pattern ja Miss Lambert's Shetland pattern ovat listan kärjessä. Lankoja tulossa Knitpicksiltä...

Just showing my Swallowtail Shawl made of Koigu with 4,5 mm needles. I am majorly into knitted lace shawls right now and to reinforce the addiction I got Victorian Lace Today with some lovely patterns.

6 comments:

Lotta said...

Omaan tahtiin, omaan tahtiin :). Mullaki meinaa tulla tahattomia taukoja, kaikki aika vaan katoaa jonneki.

Ja on muuten uskomattoman hieno Swallowtail!

Memmu said...

Hei Lotta, pitkästä aikaa :) Joo, pitää vain muistaa hengittää syvään ja ottaa rauhallisesti ja tehdä niin kuin hyvältä tuntuu. Sen verran olen sentään blogeja vakoillut aina välissä, että olen huomannut, ettet sinäkään ole viime aikoina kauhean usein päivittänyt - tätä näkyy olevan liikkeellä. Ja tuo aikajuttu on valitettavasti kroonista...

uhoava gnu said...

Ei se mitään vaikka ei koko ajan päivittäisikään - sitten kun päivitys ilmestyy blogilistalle, on kiva käydä taas piipahtamassa. Kaunis huivi!

Memmu said...

Heips Uhoava Gnu, kiva kuulla että tuo päivitystiheys ei kaikille ainakaan ole niin tärkeä. Sitä vaan tulee semmoinen hassu tunne, että aina muka pitäis olla jotain uutta.

Päivi said...

Oikea asenne sinulla, ei kannata ottaa turhia paineita tästä bloggaamisesta jottei touhusta katoa ilo:)Todella kaunis huivi!! Swallowtail on mallina kyllä erinomaisen ihana ja kaunis, minulla viittä vaille valmiina toinen.

Memmu said...

Kiitos Päivi! Olin aiemmin ihan koukussa Shetland Triangle -malliin, mutta Swallowtail vain on niin ihana, että oikeastaan polttelisi tehdä heti toinen perään...