Friday, June 15, 2007

Sukkasuunnitelmia - Sock plansHyvin pitkän odotuksen jälkeen Amazon onnistui vihdoin lähettämään minulle nämä kaksi sukkakirjaa. Halusin lisää inspiraatiota vähän monimutkaisempiin sukkiin ja sitä näistä löytyy. Mukana on useita malleja, jotka voin kuvitella tekeväni suoraan ja lisäksi näistä saa lisäinspiraatiota kaiken maailman muunnelmiin, esim. mallineuleiden käyttöön ihan muussa kuin sukissa.

Kirjojen ehdoton plussa on kierreselkä - kaikissa mallikirjoissa pitäisi ehdottomasti olla tämä.

Vintage-sukkakirjassa on kivasti selitetty myös erilaisia kantapäitä ja kärkikavennuksia. Yllä tästä kirjasta pari sukkaa, jotka tällä hetkellä inspiroivat. Tykkään myös jo pelkästään siitä ajatuksesta, että mallit pohjautuvat vanhoihin kirjallisesti julkaistuihin malleihin. Nyt jään odottamaan kirjaa, jossa on kopioita museoiden todella vanhoista sukista.

Suosikkisukista löytyi myös kivoja malleja, ks. alla. Nuo miesten retkeilysukat ovat sekä kauniit että käytännöllisen oloiset. Tässä kirjassa ei oll
ut mitään ylimääräistä, vain mallit ja lopussa suppea tekniikkaesittely ja lyhennysten selitykset. Olisin mielessäni lukenut tästäkin sukkateoriaa ja nähnyt opastusta eri tekniikoihin (kantapäät, kavennukset). Mutta hyvänä puolena on se, että kirjassa on monia todella kauniita sukkia, jotka vähintäänkin inspiroivat.Finally I received my two sock books from Amazon. Both have beautiful patterns that inspire me. They are spiral bound which is a must for a pattern book. I love the idea that the Vintage Socks are based on old, published models. I now look forward to somebody making a book of socks copied from museum collections. A great plus for the Vintage Socks was the section with additional advice regarding e.g different heels. Favourite Socks has loads of lovely socks but I wish it would also have more general advice regarding socks, not just the patterns, although they are lovely.

1 comment:

Lotta said...

En nyt tiiä, että saatko ees ilmotusta näistä kommenteista spostiis, mutta pakko kommentoida silti... Ihanat sukkakirjat! Juuri nuo mäki haluisin, ellei ois säästöprojektia menossa. Huoh. Niin kauniita malleja... kiva että saa näin välillisesti niistä ees nauttia :).