Tuesday, May 08, 2007

Hämä, hämähäkki - Itsy bitsy spider

Sivuttain.

Joskus syksyllä kaupungilla käveli vastaan verkkohuivi, jossa oli kukkakoristeita ja siitä asti halu kokeilla jotain vastaavaa on jäytänyt mieltä.

Minun versioni on puuvillaa, lankana Garnstudion Paris, jota kului yhteensä melkein 3 kerää eli 150 g (yksi kerä lähes hapsuihin pelkästään). Koukku oli 4,5 mm ja tein ihan perusverkkoa. Huivi on pienehkö, noin 130x50 cm. Koristeeksi laitoin eri villalangoista virkattuja pikkupyörylöitä ja kukkia, jotka roikkuvat verkosta hämähäkkimäisesti. Pidän kovasti huivin väreistä ja se sopii mielestäni hyvin keväthuiviksi, kaulaan kietaistuna.
In the fall I saw a similar shawl in the city and ever since I have been wanting to make my own version. Mine is of cotton, yarn is called Paris (from Garnstudio) and I consumed 3 balls, i.e. around 150 g. I used a 4,5 mm hook and my very basic shawl is rather small, c. 130x50 cm. The decorations have been crocheted of woollen yarn and I feel like the flowers cling on to the netting like spiders. I adore the colours of the shawl and I think it's a nice springy thing that fits well to be worn around the neck.
Tässä vielä kuva ennen koristelua, mutta hapsujen laiton jälkeen. Huivin laitoja kiertää myös kiinteistä - ja ketjusilmukoista koostuva koristevirkkaus.


2 comments:

Hekla said...

Kiva idea nuo kukat. Minulla on jokin mania virkata verkkohuiveja, ja tuohon tyyliin voisin saada niihinkin vähän vaihtelua. Pitääpä panna korvan taakse. Ne tekevät huivista paljon elävämmän näköiset.

Memmu said...

Hei hekla, minusta tuo verkkohuivi oli kivan näköinen sellaisenaankin ja jopa harkitsin sen jättämistä koristelematta, mutta päätin sitten kuitenkin kokeilla noita kukkia ja nyt kyllä olen tyytyväinen päätökseen.